* -
mitt trondheim.

her har dere mine anbefalinger til alle dere som skal til eller bor i trondheim. og dette er mine meninger, så dere trenger ikke mene det samme. he-he. håper noen finner det nyttig!


skal du spise kinamat i trondheim, er det et sted jeg vil trekke frem i lyset og anbefale. restauranten heter peking house, og ligger i søndre gate. jeg synes personlig at maten deres er fantastisk, og desserten er rett og slett himmelsk. jeg anbefaler også å kjøpe en tre-retters, hvor du kan velge hva du vil ha til forrett og hovedrett, også får du fritert banan til dessert. den er altfor god!! 


sushi er jo superpopulært nå, og hva er vel bedre for dere som elsker sushi enn en restaurant med lave priser og supergod mat? ingenting, tenker jeg. om det er dette dere ønsker, så drar dere til kyoto, en superfin og moderne (og populær, så det er lurt og reservere bord på 73 50 13 00!) sushirestaurant i hjertet av trondheim. nærmere bestemt i dronningens gate. jeg vil anbefale dere å kjøpe tempura maki, for den synes jeg er best. he-he.


det er mange superkoslige caféer i trondheim, men en som kanskje står litt i skyggen av de andre på grunn av beliggenheten sin, er mormors stue. det er en liten, trang og utrolig hjemmekjær café som ligger i ei lita veite kalt nedre enkeltskillingsveita, som stikker rett ut fra thomas angells gate. her får du god service, supergode hveteboller (med diameter 30 centimeter, haha), god mat og verdens beste kakao. og selvfølgelig masse annet. dessuten er innredningen gammel og kjempefin, og jeg får lyst til å stjele med meg alle møblene deres hver gang jeg er der... på våren og sommeren kan du også sitte ute i bakgården deres, noe som er kjempefint.


ikke det at jeg er en ekspert på utelivet i trondheim, men utifra ting jeg har hørt, så er ricks veldig populært. spesielt blant paradise-deltakere... ehehe. men jeg personlig tror jeg hadde trivdes bedre på solsiden. der står sola på til langt på natt på sommeren, caféene og barene ligger på rekke og rad langs den fine kanalen og alle har uteservering. altså kan du sitte og sole deg hele natta. haha. 


som alle andre steder i norge, så har jo trondheim også fastfood. vi har selvfølgelig burger king og mcdonalds, men i og med at jeg ikke takler noen av disse stedene, så vil jeg anbefale et fastfoodsted som jeg elsker av hele mitt hjerte. det heter kvikk og ligger inne på solsiden kjøpesenter. de gir deg sunne sandwicher lagd av grovt brød og med valgfritt pålegg. de har også noen av verdens beste smoothier + sunne wraps. og hva er vel bedre enn noe sunt påfyll under shoppingen? kvikk har dessverre ingen sitteplasser, men om du bare går ut døra kommer du rett ut til den fantastiske solsiden (med masse benker og gress til å sitte på), som lever flott opp til navnet sitt. 


shoppingen i trondheim er overraskende bra, synes jeg. en selvfølge når man først er her er jo selvfølgelig trondheim torg, det kanskje mest kjente kjøpesenteret i trondheim, som ligger på torget, rett ved statuen av olav trygvasson. det er et ganske så stort kjøpesenter, så du trenger litt tid her om du skal innom alle butikkene. et annet kjøpesenter i sentrum er mercur, som har butikker som h&m, bikbok, fretex unika, carlings, glitter, only osvosv. personlig synes jeg du bør gå en tur i nordre, gågata i trondheim, som ligger rett utenfor døra til mercur. her finner du zara, vero moda, din sko, weekday, carlings, indiska, narvesen, seveneleven, mange caféer osv. etter å ha vært i nordre, bør du ta av til ei utstikkergate som heter thomas angells gate. her har de bikbok, gina tricot, vero moda, retro (som selger merkeklær som mulberry, acne osv) og lignende. om du ønsker små, sjarmerende butikker bør du dra til bakklandet (som uansett er et must), trondheims kosligste bydel hvor jeg bodde før, men dessverre flyttet fra... her finner du de personlige, superkoslige butikkene og caféene som er mer enn verdt et besøk!


om du skal på sightseeing i trondheim er selvfølgelig nidarosdomen en ting du må få med deg. det er en flott katedral som man ikke blir ferdig med bare av et øyekast. jeg finner nemlig nye ting ved den hver gang jeg ser på den, og den er kjempefin, synes jeg. en annen ting er også bakklandet, som ligger rett over gamle bybro, som også er en ting dere bør få med dere. broa er kjempesjarmerende og romantisk, med en perfekt beliggenhet i forhold til elva og utsikt. deretter bør du ta turen oppover de tunge bakkene opp fra bakklandet og opp til kristiansten festning. her finner du også trondheims sykkelheis, trampe, som du da kan anvende om du har sykkel. men det er virkelig verdt de kaloriene du brente på gåturen opp hit også! her får du en kjempeflott utsikt, store gressletter hvor man kan ta en pause, piknik eller bare ligge og slappe av. disse tre tingene mener jeg er de tre hovedsakene dere må få med dere når dere er i trondheim. 


den fine bybroa.

  • postet av kine emelie 13.apr.2011 kl. 15:32 i tips
  • 6 fine
Les mer i arkivet » April 2011

kine emelie.

Photobucket
16 år. bartebyen. ringve vgs. medier og kommunikasjon. student. fotografi. mote.

min profil


ps. alle bildene som jeg ikke har tatt er linket. så om dere kan klikke på bildene for så å komme inn på en nettside, er det der jeg har funnet dem. okei? hihi.

pps. jeg har lagd alt på designet selv, og all kopiering eller etterligning blir ikke godtatt. okei?

bloglovin

kategorier.

arkiv.hits